Bang bang -halloumi airfryer tuo rapeutta ja tulisuutta arkeen
Tänä viileänä kesäpäivänä Espoon keittiössäni tapahtui taikoja. Minea halusi jotakin suolaista, Onni kaipasi naposteltavaa, ja Antti toivoi jotakin “erilaista”. Siinä hetkessä mieleeni tuli täydellinen yhdistelmä – bang bang -halloumi airfryer, joka yhdistää tulisen kastikkeen, rapean pinnan ja juuston pehmeyden.
Tämä resepti on arjen pelastus: helppo, nopea ja samalla herkullisen näyttävä. Airfryerin avulla halloumin pinnasta tulee kullanrapeaa, ja makean tulinen bang bang -kastike kruunaa koko annoksen. Täydellinen naposteltava illanistujaisiin, viikonlopun herkkulautaselle tai vaikka lounaaksi salaatin kaverina.
Kolme herkullista tapaa valmistaa bang bang -halloumi airfryerissa
Klassinen bang bang -halloumi 🌶️
Tässä versiossa halloumit leivitetään kevyesti maissitärkkelyksellä ja paistetaan airfryerissa kullanruskeiksi. Kastike syntyy srirachasta, majoneesista ja ripauksesta limemehua. Tarjoile kulhossa seesaminsiementen ja korianterin kanssa – täydellinen alkupala tai lisuke.
Makea chili-hunaja halloumi 🍯
Makeamman makumaailman ystäville! Paahda halloumi ilman leivitystä ja valuta päälle kastike, jossa yhdistyvät chili, hunaja ja hieman soijaa. Tämä versio toimii loistavasti illanistujaisissa viinin kanssa tarjottuna.
Bang bang -wrap halloumilla 🌯
Leikkaa halloumit ohuemmiksi viipaleiksi ja paista rapeiksi. Kokoa tortillan sisään salaatin, kurkun, porkkanan ja runsaasti bang bang -kastiketta. Lapsetkin rakastavat tätä käärettä – eikä tarvitse tiskejäkään paljoa!
Lisukkeet bang bang -halloumin kanssa airfryerissa
Raikas aasialainen kaalisalaatti
Ohueksi suikaloitua varhaiskaalia, porkkanaa ja seesamiöljyä. Kevyt, rapea ja täydellinen kontrasti tuliselle kastikkeelle.
Höyrytetty jasmiiniriisi
Pehmeä ja neutraali riisi tasapainottaa halloumin suolaisuutta ja bang bang -kastikkeen potkua.
Rapeat bataattiranskalaiset
Makeat bataattiranskikset sopivat erinomaisesti halloumin rinnalle – erityisesti dipattuna samaan kastikkeeseen.
Marinoidut kurkut
Nopeasti etikassa ja sokerissa marinoidut kurkut tuovat happamuutta ja raikkautta lautaselle.
Tuore korianteri ja limelohkot
Yksinkertaisia mutta tehokkaita lisukkeita – tuo lautaselle väriä ja tuoreutta.
Airfryer-kasvikset
Paahda samalla kertaa paprikat, kesäkurpitsa ja punasipuli – toimii loistavasti halloumin vierellä tai vaikka wrapin täytteenä.
Säilytys bang bang -halloumi airfryerissa
Huoneenlämpö
Valmiit halloumit voi säilyttää huoneenlämmössä max. 2–3 tuntia, esimerkiksi juhlissa tai brunssilla. Peitä kelmulla, jotta ne eivät kuivu liikaa.
Jääkaappi
Säilytä ylijääneet halloumit ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa enintään 2 päivää. Lämmitä uudelleen airfryerissa 180 °C noin 3–4 minuuttia, niin saat rapsakkuuden takaisin.
Pakastin
Pakastaminen ei ole suositeltavaa, koska halloumin rakenne kärsii. Jos kuitenkin pakastat, kääri erikseen ja käytä kuukauden sisällä. Sulata jääkaapissa ja lämmitä airfryerissa.
Mistä bang bang -kastike on peräisin?
Bang bang -kastike saa nimensä perinteisestä kiinalaisesta “bang bang chicken” -ruoasta, jossa kypsä kana tarjoillaan tulisella ja pähkinäisellä kastikkeella. Nimi viittaa alun perin tapaan, jolla kana “hakkaattiin” paloiksi bambutikulla.
Nykyään bang bang -kastikkeesta tunnetaan erityisesti sen amerikkalaisversio: yhdistelmä majoneesia, makeaa chilikastiketta (esim. sriracha), valkosipulia ja limettiä. Se on vakiinnuttanut paikkansa erityisesti street food -annoksissa.
Meillä Suomessa tämä kastike tuo kivaa vaihtelua halloumin kaltaisiin suolaisiin raaka-aineisiin – ja airfryer tuo mukaan täydellisen paistopinnan ilman friteerausta. Täydellinen yhdistelmä perinteen ja nykyaikaisen kokkailun välillä!

Bang bang -halloumi airfryer
Tarvikkeet
- Airfryer
- Veitsi ja leikkuulauta
Ainekset
Ainekset
- 1 pkt halloumi-juustoa (noin 200–250 g)
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl rypsiöljyä tai suihkutettavaa öljyä
Bang bang -kastike
- 4 rkl majoneesia
- 2 rkl sweet chili -kastiketta
- 1 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta (maun mukaan)
- 1 tl limetin mehua (tuoreesta limetistä)
Ohjeet
- Leikkaa halloumi viipaleiksi ja kuivaa kevyesti talouspaperilla. Pyörittele viipaleet maissitärkkelyksessä.
- Suihkuta öljyä viipaleiden päälle ja aseta ne airfryeriin. Paista 180 °C noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.
- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi.
- Tarjoile halloumit lämpiminä ja valuta päälle bang bang -kastiketta. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä ja korianterilla.
Huomautukset
Usein kysytyt kysymykset bang bang -halloumi airfryerissa
Voiko halloumin leivittää ennen paistoa?
Kyllä voi – maissitärkkelys tai pankojauhot tuovat lisärapeutta pinnalle. Muista suihkuttaa kevyesti öljyä ennen paistoa.
Mikä halloumimerkki toimii parhaiten?
Valitse mahdollisimman tiivis ja kiinteä halloumi, joka ei murene helposti. Moni tykkää Lidlin tai Fontanan versioista!
Voiko kastikkeen tehdä etukäteen?
Ehdottomasti! Kastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä purkissa jopa 3 päivää. Sekoita uudelleen ennen tarjoilua. 😊
Voiko bang bang -halloumia tarjota kylmänä?
Voi tarjota! Se toimii loistavasti salaatin päällä tai wrapin täytteenä myös jäähtyneenä.
📣 Nyt on sinun vuorosi!
🧀 Kokeilitko tätä bang bang -halloumi airfryer -reseptiä?
💬 Kommentoi alle – tykkäsitkö klassisesta vai teitkö wrapin? Kastiketta reilusti vai kevyesti?
📸 Jaa kuva omasta annoksestasi – parhaat pääsevät blogiin ja Instaan!
📩 Tilaa uutiskirjeeni, niin saat lisää helppoja airfryer-reseptejä ja arjen hyggeä suoraan sähköpostiisi.
⭐ Jos tykkäsit reseptistä, anna tähtiä – se auttaa minua tekemään lisää herkullisia ideoita teille 🧡
