Pizza airfryer on meillä Laineen perheessä ehdoton perjantaiklassikko – erityisesti silloin, kun Minea ja Onni saavat itse valita täytteet. Espoon sateiset iltapäivät saavat uuden sävyn, kun ilmassa leijuu tuoreen pizzapohjan ja sulavan juuston tuoksu.

Airfryerilla tehty pizza on paitsi nopea, myös hämmästyttävän rapea. Eikä tarvitse odottaa uunin esilämmitystä tai taistella pohjan kanssa – pienellä vaivalla syntyy täydellinen annospizza juuri omilla suosikkitäytteillä. Tässä ohjeessa jaan meidän kotikeittiön toimivimman tavan valmistaa pizza airfryer, sekä parhaat vinkit täytteisiin, lisukkeisiin ja säilytykseen.

Kolme herkullista tapaa valmistaa rapea pizza airfryerissa

Margherita 🍅

Klassinen italialainen makuyhdistelmä tomaattikastiketta, mozzarellaa ja tuoretta basilikaa. Airfryerissa Margherita saa täydellisen rapean pohjan ja juusto kuplii kauniisti.
Tarjoile oliiviöljytilkalla ja rucolalla viimeisteltynä.

Pepperoni-mozzarella 🍕

Amerikkalaishenkinen suosikki – pepperonisiivut muuttuvat ihanan rapeiksi ja juusto sulaa täydellisesti. Tämä on Onnin toiveruoka lähes joka kerta!
Kokeile lisätä pizzan päälle pieni ripaus chilihiutaleita tuomaan potkua.

Kasvispizza 🌿

Paprikaa, punasipulia, kesäkurpitsaa ja fetajuustoa – täydellinen valinta kevyempään herkutteluun.
Voit lisätä lopuksi balsamico-glaseerausta tai tuoreita yrttejä makua syventämään.

Parhaat lisukkeet pizza airfryerille

Raikas vihreä salaatti

Yksinkertainen salaatti rucolasta, jäävuorista ja kurkusta keventää pizzan rinnalla. Sitruunavinegretti tuo raikkautta.

Valkosipulileipä

Täyteläinen lisuke, joka valmistuu airfryerissa samalla kertaa pizzan kanssa. Käytä patonkia ja levitä päälle valkosipulivoita.

Marinoidut oliivit

Sitruunalla ja rosmariinilla maustetut vihreät ja mustat oliivit ovat ihanan suolaisia naposteltavia pizzan oheen.

Paahdetut kirsikkatomaatit

Makeat, hieman paahtuneet tomaatit tuovat lisää mehevyyttä lautaselle – toimii erityisen hyvin Margheritan kanssa.

Mozzarellatikut

Lasten suosikki! Rapea kuori ja sulava sisus täydentävät pizzailtaman täydellisesti.

Pikkelöity punasipuli

Pientä hapokkuutta ja väriä pizzan kylkeen – helppo valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Näin säilytät pizza airfryerin jälkeen

Huoneenlämpö

Jos pizzaa jää syömättä, se säilyy huoneenlämmössä noin 2 tuntia. Tämän jälkeen kannattaa siirtää viileään, jotta maku ja rakenne eivät kärsi.

Jääkaappi

Säilytä ylijäänyt pizza suljetussa rasiassa jääkaapissa enintään 2–3 päivää. Lämmitä uudelleen airfryerissa 180 asteessa 3–5 minuuttia, niin pohjasta tulee taas rapea.

Pakastaminen

Voit pakastaa pizzan viipaleina. Käytä pakastusrasiaa tai leivinpaperia palojen väliin. Sulata jääkaapissa yön yli ja lämmitä airfryerissa tai uunissa – toimii yllättävän hyvin!

Pizzaperinne suomalaisessa keittiössä

Pizza on tullut suomalaisiin koteihin jäädäkseen – ensin pakasteversiona 1980-luvulla, ja myöhemmin omatekoisena viikonloppuherkkuna.

Nykyään pizza on yksi Suomen suosituimmista ruoista, ja sen muoto on mukautunut moneen: rieskapizza, pannupizza, pitaleivän päälle rakennettu versio… ja nyt myös airfryer-pizza!

Erityisesti lapsiperheissä pizza on rakastettu yhdessä tekemisen ruoka. Jokainen voi valita omat täytteet, ja valmistus airfryerissa tuo siihen modernin twistin.

Lue lisää pizzan historiasta Wikipedia: Pizza

Pizza airfryer

Valmisteluaika 10 minuuttia
Kypsennysaika 10 minuuttia
Kokonausaika 20 minuuttia
Servings 2 pientä pizzaa
Kalorit 380
Pizza airfryer on nopea, rapea ja täydellinen tapa tehdä kotipizza helposti – koko perhe mukaan!

Tarvikkeet

  • Airfryer

Ainekset

Ainekset

  • 1 kpl valmis pizzataikina (tai itse tehty, kaulittu ohueksi)
  • 4 rkl tomaattikastike
  • 100 g mozzarella (raastettu tai pallosta viipaloitu)
  • 0.5 punasipuli (viipaloituna)
  • 1 tl oregano

Ohjeet 

  • Kauli pizzataikina airfryerin kokoiseksi pyöreäksi levyksi.
  • Levitä tomaattikastike, juusto ja täytteet taikinan päälle. Ripottele pinnalle oregano.
  • Siirrä pizza leivinpaperin päällä airfryerin koriin. Paista 200 asteessa 8–10 minuuttia.
  • Nosta varovasti pois ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Huomautukset

Voit varioida täytteitä vapaasti – vain mielikuvitus on rajana!
Calories: 380kcal
Course: Illallinen
Cuisine: Italialainen
Keyword: pizza airfryer

Usein kysytyt kysymykset pizza airfryerista

Voiko pizzan pohjan tehdä itse?

Kyllä voi! Valmis taikina tai itse tehty käy hyvin – tärkeintä on, että pohja ei ole liian paksu, jotta se kypsyy kunnolla.

Paljonko täytettä kannattaa käyttää?

Vältä ylitäyttöä – liikaa täytettä tekee pizzasta vetelän. Ohut kerros kastiketta ja 2–3 täytettä riittää.

Minkä kokoisen pizzan voi tehdä airfryerissa? 🍕

Riippuu laitteesta, mutta yleensä 12–16 cm halkaisijaltaan toimii parhaiten. Leivinpaperilla saat pizzan helposti koriin.

Kuinka kauan pizza paistuu airfryerissa?

Yleensä 8–10 minuuttia 200 asteessa riittää. Tarkkaile juuston sulamista ja reunojen väriä!

Kokeilitko jo pizza airfryer -reseptiäni?

📣 Nyt on sinun vuorosi!
🔥 Kokeilitko minun pizza airfryer -reseptiä?
💬 Kerro kommenteissa, millä täytteillä rakensit oman pizzasi – pepperonilla, kasviksilla vai kenties ananaksella? Meillä keskustelu käy kuumana 😄
📸 Jaa kuva sinun airfryer-pizzasta: julkaisen suosikkikuvat blogissa ja Instassa!
📩 Tilaa uutiskirjeeni, niin saat viikoittain uusia helppoja airfryer-reseptejä ja ripauksen arjen hyggeä suoraan sähköpostiisi.
⭐ Ja jos tykkäsit reseptistä, anna tähtiä – se auttaa minua jakamaan lisää herkullisia ideoita teidän keittiöihin 🧡

Hei! Olen Emilia, kahden lapsen äiti Espoosta ja arjen helppouden puolestapuhuja. Rakastan jakaa nopeita ja herkullisia airfryer-reseptejä, jotka pelastavat kiireisenkin päivän ja tuovat hymyä koko perheelle.

Kirjoita kommentti

Reseptin arviointi