Quesadillat airfryerissa ovat meidän perheen viikonlopun pelastus – varsinkin niinä hetkinä, kun kaikki haluavat jotain herkullista nopeasti pöytään. Espoossa syyssateet ovat taas saapuneet, ja silloin kaipaa lämpöä ja vähän lohturuokaa. Minean lempparitäyte on mozzarella ja tomaatti, kun taas Onni valitsee aina kanaa ja juustoa. Antti puolestaan haluaa kaiken – ja vähän chiliä päälle. 😄
Airfryer tekee quesadillojen paistamisesta uskomattoman helppoa. Ei tarvitse käännellä pannulla, eikä juusto valu minnekään – saat tasaisen rapean pinnan ja sulavan sisuksen muutamassa minuutissa.
Olitpa sitten arjen kiireessä tai viikonlopun rennossa fiiliksessä, quesadillat airfryerissa ovat täydellinen ratkaisu. Ja mikä parasta – voit täyttää ne juuri niillä aineksilla, mitä kaapista löytyy.
Kolme herkullista tapaa valmistaa quesadillat airfryerissa
Quesadillat airfryerissa ovat täydellinen yhdistelmä rapeaa kuorta ja täyteläistä sisusta. Tässä meidän perheen kolme suosikkivaihtoehtoa – yksi jokaiselle!
🧀 Juusto-tomaatti -quesadilla
Klassikko, joka ei petä koskaan. Käytä mozzarellaa ja cheddarjuustoa sekä viipaloituja tomaatteja. Lisää hieman oreganoa ja paista, kunnes juusto on sulanut kauniisti. Minean lemppari!
🌶 Kana-jalapeño -quesadilla
Täyteläinen ja hieman tulinen vaihtoehto. Paistettua kananrintafileetä, jalapeñoa ja sulavaa juustoa. Ripaus suolaa ja limen mehua tuo kokonaisuuteen raikkautta. Täydellinen iltapala Antille.
🌽 Kasvisquesadilla
Paprikaa, punasipulia, mustapapuja ja maissia – ihanan värikäs ja ravitseva vaihtoehto. Lisää kourallinen juustoa sitomaan maut. Onnin suosikki, kun halutaan tehdä lihaton vaihtoehto.
👉 Vinkki: Käytä kahta tortillaa päällekkäin ja paina kevyesti ennen paistoa – näin saat quesadillasta kauniin ja helposti leikattavan.
Parhaat lisukkeet quesadillat airfryerissa kanssa
Vaikka quesadillat airfryerissa ovat jo itsessään täyttäviä, oikeat lisukkeet vievät aterian uudelle tasolle. Tässä kuusi herkullista ja helppoa ideaa:
Guacamole
Kermainen avokadodippi, jossa limeä, suolaa ja hieman valkosipulia. Täydellinen pari lämpimälle quesadillalle.
Pico de gallo
Raikas tomaattisalsa punasipulilla, korianterilla ja chilillä. Antaa annokselle väriä ja pientä potkua.
Ranskankerma
Kylmä smetana tai kermaviili tuo vastapainoa juustoisen quesadillan lämmölle. Lisää sekaan vaikka vähän limemehua.
Vihersalaatti
Kevyt salaatti rucolasta, kurkusta ja paprikasta raikastaa kokonaisuuden. Päälle pieni loraus oliiviöljyä.
Chilikastike tai sriracha
Jos kaipaat lisää potkua, laita tarjolle mietoa tai vahvempaa chilikastiketta – toimii aina!
Paistetut paprikat
Airfryerissa nopeasti pehmenneet paprikasuikaleet ovat täydellinen lämmin lisuke quesadillan rinnalle.
Säilytys quesadillat airfryerissa – näin ne säilyvät tuoreina
Huoneenlämpö
Valmiit quesadillat voi säilyttää huoneenlämmössä noin 2 tuntia. Täydellinen tarjoiltavaksi heti valmistuksen jälkeen tai brunssipöytään. Peitä liinalla, jotta eivät kuivu.
Jääkaappi
Ylijääneet quesadillat säilyvät jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa 1–2 päivää. Lämmitä uudelleen airfryerissa 160 °C noin 3–4 minuutin ajan, niin saat rapeuden takaisin.
Pakastin
Voit myös pakastaa kypsät quesadillat! Anna jäähtyä ensin täysin, kääri folioon ja laita pakastepussiin. Sulata jääkaapissa ja lämmitä suoraan airfryerissa – toimii erityisen hyvin kiireisiin päiviin.
Quesadillojen matka suomalaisiin keittiöihin
Vaikka quesadillat ovat alun perin meksikolaista katuruokaa, ne ovat löytäneet tiensä myös suomalaisten arkeen. Ne sopivat erinomaisesti suomalaisiin makuihin – juustoa, kanaa, kasviksia – ja valmistuvat nopeasti, mikä tekee niistä täydellisiä perheille.
Erityisesti airfryerin yleistyessä quesadillat ovat nousseet suosioon: ei enää paistinpannun kanssa säätämistä, eikä tarvetta käännellä käsin. Suomessa monelle tämä ruoka on tuttu myös mökkikauden iltapalana tai lasten suosikkina viikonloppuiltoina.
👉 Tutustu quesadillojen alkuperään Wikipediassa (suomi)

Quesadillat airfryerissa
Tarvikkeet
- Airfryer
- Leivinpaperi (valinnainen)
Ainekset
Perusquesadilla
- 4 kpl tortillalättyä (vehnä- tai maissitortilloja)
- 1 dl juustoraastetta (esim. cheddar tai mozzarella)
- 1 dl täytteitä oman maun mukaan (esim. kana, paprika, sipuli, pavut)
Ohjeet
- Levitä täytteet kahden tortillan väliin ja paina kevyesti yhteen.
- Aseta quesadilla airfryeriin – voit käyttää leivinpaperia helpottamaan puhdistusta.
- Paista 180 °C noin 6–7 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja juusto sulanut.
- Anna vetäytyä minuutti ennen leikkaamista ja tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Huomautukset
Usein kysytyt kysymykset quesadillat airfryerissa
Minkälaiset tortillat toimivat parhaiten?
Vehnätortillat ovat helpoimpia käsitellä, mutta myös maissitortillat sopivat, jos haluat enemmän rakennetta ja makua.
Kuinka estän juuston valumisen airfryeriin?
Älä täytä liikaa, ja käytä kahta tortillaa päällekkäin. Paina kevyesti ennen paistoa, niin reunat tarttuvat kauniisti yhteen. 😊
Pitääkö käyttää leivinpaperia?
Ei pakollista, mutta helpottaa puhdistusta. Jos täytteessä on paljon juustoa, leivinpaperi säästää aikaa siivouksessa.
Voiko tehdä etukäteen ja lämmittää uudelleen?
Kyllä! Quesadillat säilyvät hyvin jääkaapissa ja voi lämmittää airfryerissa, jolloin rapeus säilyy.
📣 Nyt on sinun vuorosi!
🌮 Kokeilitko tätä quesadillat airfryerissa -reseptiä?
💬 Kerro kommenteissa, mitä täytteitä käytit – kanaa, kasviksia vai ehkä jotain yllättävää?
📸 Jaa kuva omasta quesadillastasi – julkaisen suosikit blogissa ja Instassa!
📩 Tilaa uutiskirjeeni ja saat joka viikko uusia airfryer-reseptejä ja ripauksen arjen hyggeä.
⭐ Jos tykkäsit reseptistä, anna tähtiä – se auttaa minua kehittämään lisää herkullisia ideoita teidän keittiöön 🧡
