Paras focaccia airfryer resepti syntyy hetkessä ja tuo kotiin italialaisen keittiön tuoksun. Kun ulkona Espoossa kesäpäivä on lämmin ja lapset juoksevat pihalla, on ihanaa saada pöytään jotain, mikä on sekä helppoa että hurmaavaa.

Meillä Emilia perheineen olemme ottaneet tavaksi tehdä focacciaa viikonloppuisin – Minea rakastaa ripotella karkeaa suolaa päälle ja Onni haluaa aina lisätä muutaman tomaatin viipaleen. Airfryer tekee leivästä rapean pinnalta, mutta säilyttää sisuksen pehmeänä ja ilmavana.

Kesän illoissa tämä focaccia sopii täydellisesti grilliruokien kaveriksi tai nautittavaksi vain hyvän oliiviöljyn ja tuoreen basilikan kanssa. 🍅🌿

Paras focaccia airfryer resepti – ihanat variaatiot 🍞

Klassinen rosmariini-focaccia 🌿

Perinteisin ja ehkä rakastetuin versio focacciasta. Oliiviöljy, sormisuola ja rosmariini tekevät pinnasta tuoksuvan ja mausta syvän. Tarjoa lämpimänä oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Tomaatti–mozzarella focaccia 🍅🧀

Täydellinen kesäiltoihin. Viipaloidut kirsikkatomaatit ja sulava mozzarella tekevät tästä italialaisen makumatkan. Sopii erinomaisesti grillatun kalan tai salaatin kaveriksi.

Valkosipuli–oliivi focaccia 🧄🫒

Valkosipulin makea paahteisuus ja mustat oliivit antavat leivälle välimerellisen vivahteen. Täydellinen antipasto-hetkeen tai tapas-pöytään.

Paras focaccia airfryer resepti – parhaat lisukkeet

Tuore vihersalaatti 🥗

Raikas salaatti rucolasta, babypinaatista ja kirsikkatomaateista keventää focaccian makua ja tekee kokonaisuudesta tasapainoisen.

Italialainen antipasto-lautanen 🧀

Salaamiviipaleita, juustoja, artisokkaa ja oliiveja – täydellinen lisuke, kun haluat tuoda pöytään välimerellistä tunnelmaa.

Grillatut kasvikset 🌽🍆

Kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika saavat kauniin makeuden grillistä. Ne sopivat focaccian rinnalle kuin tehtynä.

Keitto, esimerkiksi tomaattikeitto 🍲

Lämmin tomaattikeitto ja rapea focaccia – yksinkertainen mutta lohdullinen yhdistelmä, joka toimii ympäri vuoden.

Burrata ja pesto 💚

Kermainen burrata-juusto ja vihreä pesto focaccian päällä tekevät jokaisesta palasta ylellisen herkullisen.

Sitruunalla maustettu hummus 🍋

Kevyt mutta täyteläinen levite, joka antaa focaccialle uuden vivahteen ja sopii mainiosti kesäiseen pöytään.

Paras focaccia airfryer resepti – säilytys

Huoneenlämmössä

Focaccia maistuu parhaimmalta tuoreena, mutta se säilyy huoneenlämmössä leivinliinaan käärittynä 1–2 päivää. Vältä muovipussia, jotta kuori ei pehmene liikaa.

Jääkaapissa

Jos haluat säilyttää leivän pidempään, laita se ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa 3–4 päivää. Ennen tarjoilua lämmitä focaccia airfryerissa muutaman minuutin ajan – näin se saa taas rapean pinnan.

Pakastimessa

Focaccian voi pakastaa viipaleina, jolloin sitä on helppo ottaa sulamaan tarpeen mukaan. Pakastettuna leipä säilyy hyvänä noin 2 kuukautta. Sulata huoneenlämmössä ja lämmitä nopeasti airfryerissa ennen tarjoilua.

Paras focaccia airfryer resepti – tarina ja kulttuuri

Focaccia on yksi Italian vanhimmista leivistä, ja sen juuret ulottuvat Ligurian alueelle. Perinteisesti se on ollut köyhän kansan leipä: yksinkertaisista aineksista tehty, mutta rakkaudella maustettu oliiviöljyllä, yrteillä ja merisuolalla.

Suomessa focaccia on löytänyt tiensä erityisesti kesäpöytiin, kun halutaan tuoda pala Välimeren lämpöä grilliruokien rinnalle. Airfryerin ansiosta focaccian voi valmistaa helposti myös arki-iltoina – kuin miniuuni, joka tekee kuoresta rapean ja sisuksesta kuohkean.

Meillä kotona focaccia liittyy usein juhannukseen ja kesäisiin illanviettoihin ystävien kanssa. Kun aurinko laskee hitaasti Espoon taivaanrannan taakse, tuore focaccia, oliiviöljy ja lasi viiniä tekevät hetkestä täydellisen. 🍷

Lisätietoa focacciasta löydät täältä: Wikipedia – Focaccia.

Paras focaccia airfryer resepti

Valmisteluaika 20 minuuttia
Kypsennysaika 15 minuuttia
Kohotusaika 1 hour 30 minuuttia
Kokonausaika 2 hours
Servings 6 annosta
Kalorit 210
Tämä focaccia valmistuu helposti airfryerissa – pinnalta rapea, sisältä pehmeä ja ilmava. Täydellinen lisuke kesäisiin aterioihin!

Tarvikkeet

  • Airfryer
  • Kulho

Ainekset

Taikina

  • 3 dl vettä (kädenlämpöistä)
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä

Päälle

  • 2 rkl oliiviöljyä (sivelyyn)
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)

Ohjeet 

  • Sekoita hiiva, sokeri ja vesi kulhossa. Anna seistä 5 minuuttia.
  • Lisää suola ja jauhot vähitellen, vaivaa taikina pehmeäksi.
  • Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on kimmoisaa.
  • Kohota taikinaa liinan alla noin 1,5 tuntia.
  • Levitä taikina airfryerin vuokaan, sipaise päälle oliiviöljyä ja ripottele rosmariinia sekä suolaa.
  • Paista airfryerissa 180 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Huomautukset

Voit varioida täytteitä – lisää esimerkiksi kirsikkatomaatteja, oliiveja tai juustoa ennen paistoa.
Calories: 210kcal
Course: Välipalat
Cuisine: Italian
Keyword: Airfryer, focaccia, leipä

Paras focaccia airfryer resepti – usein kysytyt kysymykset

Voiko focaccian taikinan tehdä etukäteen?

Kyllä voi! Taikinan voi kohottaa jääkaapissa yön yli, jolloin maku syvenee ja rakenne paranee.

Millä yrteillä focaccia kannattaa maustaa? 🌿

Perinteisin on rosmariini, mutta myös timjami, oregano ja basilika toimivat erinomaisesti.

Voiko focacciaan lisätä juustoa?

Ehdottomasti! Mozzarella, parmesaani tai jopa vuohenjuusto tuovat lisää makua ja tekevät leivästä ruokaisamman.

Miten focaccia saa rapean kuoren airfryerissa?

Sivele taikinan pinta runsaalla oliiviöljyllä ennen paistamista ja paista tarpeeksi korkeassa lämpötilassa – näin saat täydellisen rapeuden. ✨

Paras focaccia airfryer resepti – nyt on sinun vuorosi!

📣 Nyt on sinun vuorosi!
🔥 Kokeilitko minun paras focaccia airfryer resepti -ohjettani?
💬 Kerro kommenteissa, millä yrteillä tai lisukkeilla sinä maustoit focaccian – rosmariinilla, tomaateilla vai ehkä mozzarellalla? Rakastan lukea teidän herkullisia ideoita!
📸 Jaa kuva sinun airfryer-focacciasta: julkaisen suosikkikuvat blogissa ja Instassa!
📩 Tilaa uutiskirjeeni, niin saat viikoittain uusia helppoja airfryer-reseptejä ja ripauksen arjen hyggeä suoraan sähköpostiisi.
⭐ Ja jos tykkäsit reseptistä, anna tähtiä – se auttaa minua jakamaan lisää ihania reseptejä meidän kaikkien keittiöihin 🧡

Hei! Olen Emilia, kahden lapsen äiti Espoosta ja arjen helppouden puolestapuhuja. Rakastan jakaa nopeita ja herkullisia airfryer-reseptejä, jotka pelastavat kiireisenkin päivän ja tuovat hymyä koko perheelle.

Kirjoita kommentti

Reseptin arviointi




Exit mobile version